Etkinliklerimiz

DİCLE KALKINMA AJANSI İLE PROJE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) “Fizibilite Desteği Programı” kapsamında DİKA'ya sunulan “Özelde Siirt İlinde Genelde TR3 Bölgesinde Organik Bal Üretiminin Yaygınlaştırılması” projesi kabul edilerek imzalandı. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) “2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı” kapsamında, Siirt Üniversitesi tarafından DİKA'ya sunulan “Özelde Siirt İlinde Genelde TR3 Bölgesinde Organik Bal Üretiminin Yaygınlaştırılması” projesi başarılı bulunarak imzalandı. Toplam bütçesi 60 Bin  olan projenin %90’ı Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından karşılanacak olup 54 Bin  hibe desteği sağlanacaktır. Bu projeyle, Siirt üniversitesi Bilim  Teknoloji   Uygulama  ve Araştırma Merkezi ile Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi desteğiyle, organik bal üretimi için Siirt’e özgü hastalıklardan ari arı ekotiplerinin belirlenmesi sağlanacak ve bu arıların ürettiği bal numunelerinde, organik bal için gerekli olan ayrıntılı fiziko-kimyasal parametreler yüksek teknolojik cihazlar ile belirlenecektir.

DİKA'dan Organik Bal Üretimine Proje Desteği

YENİ TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI İÇİN TANITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezi tarafından, Siirt Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla alt yapısı güçlendirilen Yeni Toprak Analiz Laboratuvarımızın tanıtımı için tören düzenlendi.

Bilim ve Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezinde (SİUBTUAM) gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Akkemik gerçekleştirdi. SİUBTUAM’da bulunan laboratuvarlar hakkında bilgi veren Akkemik, 21.yy üniversitelerinin gerçekleştirmek istedikleri Sanayi- Üniversite iş birliğinin çok güzel bir örneği olan Yeni Toprak Analiz Laboratuvarında liderliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman’a ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu’ya teşekkür etti.

Törende ev sahibi olarak konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, üniversitemizdeki gelişmelerden bahsederek üniversite-sanayii iş birliğinin önemini vurguladı ve Siirt T.S.O. ile iş birliğimizin artarak devam edeceği bilgisini katılımcılarla paylaştı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu yerine törene vekil olarak katılan Fuat Özgür Çalapkulu, konuşmasında Toprak Analiz Laboratuvarının ilimiz için önemine değindi. Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği içerisinde atılan bu adımın devamı geleceğini çalışmaların süreceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, Toprak Analiz Laboratuvarına yaptıkları katkılardan dolayı Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu adına vekili Fuat Özgür Çalapkulu’ya teşekkür belgesini takdim etti.

Tören, Toprak Analiz Laboratuvarının gezilmesi ardından gerçekleşen kokteyl ile son buldu.

Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Genç Girişimciler Kurul Başkanı Yafes Turhan,Ticaret Odası Üyeleri Fatih Özgen, Ömer Özel, Mansur Güneş, Hamza Özçelebi, Ticaret Odası Personeli Kaan Özer, Derya Çengel Arpacı, Remzi Erdoğan, Dika Uzmanı Halis Tuncer ve Ömer Özer katıldı.

TOPRAK ANALİZ LABORATUVARIMIZ DENETİMDEN GEÇTİ
Toprak Analiz Laboratuvarı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen heyet tarafından denetimden geçirilmiştir. ‘Tarımsal Amaçlı Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarları Yetki Belgesi’nin süresi 1 (bir) yıl uzatılmıştır.

TEHLİKELİ ATIK EĞİTİMİ VERİLMİŞTİR
10.12.2019 tarihinde Siirt Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden şube müdürü, Yüksek Çevre Mühendisi Tayfur GÖKÇE atık yönetimi ile ilgili olarak eğitim vermiştir.

MEHMET MESUT ERDEMCİ
Güncelleme : 04.02.2020 14:19:33